Easy Pace Learning



Lessons and exercises


Jobs and what people do for a living English exercise

Match the occupation with the job description exercise

This exercise is a chance for you to see what you have remembered from the lesson about jobs and occupations. The exercise is a multiple choice to help remind you and also to remember the other types of jobs that people do for a living. If you need a refresh click on the links at the bottom of the page for all the lessons we have on jobs.

How do I complete the exercise?

Copy and write the list on a piece of paper and match the occupation with the correct job title.

Every questions has four answers a, b, c and d questions 1 the answer was c taxi

Match the jobs with the job description

Taxi __1) this person drives a taxi for a living.

Answer = A. cook B. doctor C. taxi driver D. waiter

_____ 2) this person teaches students in a high school for a living.

Answer = A. student B. dentist C. teacher D. bus driver

_____ 3) this person sings songs for a living.

Answer= A. singer B. Hairdresser C. waiter D. truck driver

_____ 4) this person drives a truck for a living.

Answer= A. Nurse B. doctor C. postal worker D. truck driver

_____ 5) this person cooks food in a restaurant for a living.

Answer= A. chef B. Police officer C. student D. teacher

_____ 6) this person works at the police station and helps to fights crime and prevent it

Answer= Nurse B. student C. singer D. Policeman / policewomen

_____ 7) this person serves food in a restaurant or a cafe for a living.

Answer= A. waiter B. student C. singer D. chef

_____ 8) this person studies at school and sometimes college and university.

Answer= A. truck driver B. singer C. student D. dentist

_____ 9) this person takes care of teeth for a living.

Answer = A. Hotel worker B. chef C. dentist D. fire fighter

_____ 10) this person works in a hospital and treats sick people for a living.

Answer= A. doctor B. teacher C. student D. truck driver

_____ 11) this person works in a post office and brings letters for a living.

Answer= A. student B. postal worker C. fire fighter D. waiter

_____ 12) this person fights fires and drives a fire engine for a living.

Answer= A. Policeman B. chef C. fire fighter D. nurse

_____ 13) this person cuts peoples hair for a living.

Answer = A. cook B. hairdresser C. truck driver D. waiter

Print the answers on some paper

To print the lesson right click on a white space and select print or copy and past the questions onto a word document and the print.

Lessons that are related to the exercise

To view any of the lessons below click on link.

Jobs - work English lesson learning what you want to be

Jobs and places of work learning English exercise

Work and Jobs List learning English vocabulary

Easy pace Learning online dictionary and how to use dictionaries

Click on the following link for the Online English dictionary - English lesson

Easy Pace Learning Forum

If you are struggling with a lesson or an exercise post a question we will try and help you or post your answers and let others compare with what you have